Wat is een gevulkaniseerde schoenconstructie

- Jul 21, 2020-

De bekendste schoenen van vulkanisch staal, zoals de Nike Air Force 1, zijn waarschijnlijk de sterren. Het is een methode die voornamelijk wordt gebruikt voor sport- en vrijetijdsschoenen, maar ook voor high-end sportschoenen en andere high-end schoenen. De voetdelen zijn meestal machinaal lang en hun inlegzolen zijn vastgelijmd, dit is de methode die voornamelijk wordt gebruikt voor sport- of vrijetijdsschoeisel zoals basketbal, voetbal, voetbal, tennis, golf, enz.

De speciale methode is de rubberen vos-streep die de schoen omgeeft, en het is niet verwonderlijk dat deze methode populair is bij sportschoenmodellen. Vulkanisatie is ook een belangrijk onderdeel van de constructie van hoogwaardige sportschoenen zoals Nike Air Force 1. Het verandert de chemie van het rubber om de zool van een schoen duurzamer en duurzamer te maken.


Omdat rubber een natuurlijke hulpbron is in Zuidoost-Azië, zijn er veel fabrieken in Vietnam, China en Maleisië die gespecialiseerd zijn in de constructie van gevulkaniseerd schoeisel. Deze krachtige, sneldrogende rubberoplossing wordt vaak gebruikt in leren schoenen en schoenreparatie.


Een staccato waarbij de voering tot een zak wordt gevormd, of een accent waar een top direct op de binnenzool en buiten de laatste wordt genaaid. Het bovenleer heeft tijdens de bouw vastgehouden en het bovenleer is van de laatste gescheurd, vergelijkbaar met een mocassin.


Er wordt onderscheid gemaakt tussen skateboards, een enkele schoen toont het karakter van het hele lot, maar niet het hele lot.


De zolen zijn in de schoen genaaid, waardoor deze duurzamer en comfortabeler is dan een conventionele schoen.gevulkaniseerde schoenenmet zool zijn ook minder robuust dan schoenen met een cupzool, omdat ze geen extra naden hebben.


In tegenstelling tot een cupzool zijn de afzonderlijke rubberen delen van het bovenwerk aan elkaar gelijmd en plakken ze alleen aan smalle rubberen strips. In plaats van een binnenzool te lijmen of simpelweg in te brengen, wordt een schoen genaaid en wordt de tussenzool gelijmd.


Afhankelijk van de fabrikant zijn er verschillende schoenprofielen, die een kopje sol en een gevulkaniseerde sol een ander schoenprofiel geven. Een schoen met een cupzool is ideaal om op ruimtes en trappen te skaten, maar niet zo goed om te wandelen. Met dikkere zolen is de schoen ook zwaarder en minder flexibel dan een vulkanisatiezool en duurt het daarom langer om in te breken.


De zool beschermt de hiel- en teenzijde van de schoen die de zool vormt, maar is altijd gemaakt van een gemakkelijk vervormbaar materiaal zoals rubber of PU. Sommige zolen met Vibram Reltex of Lactate Hevea zijn gemaakt van hoogwaardig rubber en natuurlijke latex.


Wanneer de onderzool van een schoen is gemaakt, zitten het onderste en bovenste deel van de schoen tussen twee afzonderlijke delen die aan elkaar zijn genaaid. Deze zit vast aan de tussenzool waardoor hij ongelooflijk licht en flexibel is, maar ook erg stijf.


Met dit proces kunnen verschillende bedrijven voor elke toepassing alle mogelijke functies aan het onderste deel van de schoen toevoegen. Dit is te zien in een traditionele vulkanische zool, die alleen de klassieke rubberen vloer kan bieden.


Nogmaals, het voordeel van de kastzool is veel meer grip en bescherming, maar het nadeel is het minder goede gevoel. De nadelen zijn minder ondersteuning, minder demping en een minder comfortabel aanvoelend board.

Over het algemeen heeft de Gilbert Crockett een reputatie opgebouwd als een duurzaam skateboard en de gepatenteerde zoolconstructie zorgt voor een goed gevoel. De slanke Ultracush voetbedden geven je het gevoel van een board en bieden toch goede demping tijdens hard skaten.


Hoewel de meeste schoenen op deze lijst na ongeveer 3 maanden gaatjes hebben, gaan deze in goede staat 4-5 maanden mee.


Wat normale schoenen echt onderscheidt van schaatsschoenen is de techniek. Een goede skateschoen is gebouwd om te bouwen en te werken zoals een skater moet, en niet andersom. Skateschoenen zijn gemaakt als hardloopschoenen in de zin dat je ondersteuning nodig hebt bij het skaten.


De bovenkant van de schoen is het deel van de schoen dat de voet omsluit en de zool aan de voeten bevestigt. Zie het onderstaande diagram voor wandelschoenen voor meer informatie over de verschillende soorten wandelschoenen en hun constructie.


Goodyear-lassen is waarschijnlijk de meest duurzame methode voor het bouwen van een schoen die ooit is uitgevonden, en dankzij de vele waardevolle eigenschappen en eigenschappen is dit het favoriete materiaal voor de schoenenindustrie.

Er is een zeer gedetailleerd proces dat de zool van de schoen verbindt met het bovenste deel van de schoen. Eerst wordt een kleine strook van hoogwaardig leer van onderaf in de schoen genaaid en vervolgens naar buiten en rond de omtrek van de schoen getrokken. Zodra de wereld veilig is, prikt de machine de schoenen eerst in een zool aan de buitenkant en vervolgens in de binnenkant.