Wat is gevulkaniseerde rubberen schoenen

- Jul 10, 2020-

Het product is elastisch, duurzaam en kan gemakkelijk worden hergebruikt in verschillende situaties, zoals thuis, op kantoor of zelfs op straat.


Hoewel het tegenwoordig misschien standaard is, was vulkaniserend rubber een technologisch wonder toen het voor het eerst werd gemaakt, waardoor atleten hun oude leren schoenen konden weggooien voor een lichter, flexibeler en veerkrachtiger alternatief. Van geplooide sneakers tot skateschoenen, het is een integraal onderdeel van talloze iconische ontwerpen en is nog steeds een onmisbaar onderdeel van sport- en vrijetijdsschoenen. Het afgewerkte schoensamenstel voorziet de gewenste rubberen schoenen van een gevulkaniseerd product.


Meestal wordt een niet-uitgeharde rubber- of laarsschoen zo geplaatst dat deze de binnenzool de afgelopen periode overlapt. De buitenrand van het rubberen bovenwerk wordt vervolgens op de buitenrand van een rubberen buitenlaag geplaatst, meestal de zool van een oude schoen.


Het bindmiddel of vulmiddel reikt normaal gesproken niet voorbij het blootliggende oppervlak van de binnenzool, maar de buitenrand van een rubberen bovenwerk wel.


Het niet-uitgeharde rubber wordt vervolgens om de buitenzool gewikkeld en de uitvinding wijkt af van de conventionele productie van rubberen schoenen. Bij temperaturen tussen 250 Adeg en 350 ADeg (F) wordt het niet-uithardende rubberen geheel, dat eruitziet als ruwe schoenen, gevulkaniseerd om het GG-quotum te waarborgen; vulkanisatie GG-quotum; van het product.


Tot nu toe waren de constructie en het uiterlijk van de tussenzool ongeschikt voor de productie van rubberen vulkanisatoren en werden ze vaak verwerkt in leren schoenen. Canvas en suède werden veel gebruikt omdat de hoge temperaturen die nodig waren om het rubber in de buitenzool te verdampen en te koken, de materiaalopties beperkten.


De schoen wordt voorbereid en de laatste schoen wordt erin gedaan en aangetrokken, en vervolgens wordt het gestoomd om het materiaal zachter te maken. Als de bovenste stroken stevig zijn, trekt de tweede permanente machine de hiel naar de rand en trekt deze vast.

De laatste schoen wordt van de laatste verwijderd en op een stalen frame geplaatst zodat deze in de oven kan worden gerold. De schoenen worden verwarmd totdat de niet-uitgeharde vosband en de zool in elkaar overgaan. Veters zijn bevestigd, het voetbed is geplaatst en de schoen is verwarmd tot een temperatuur van ongeveer 180 graden Fahrenheit.


Hoe je schoenen maakt met koud cement en gevulkaniseerde constructies, leer je in het volgende deel van deze serie over rubberen schoenen. De constructie van koud C-cement zorgt voor een veel duurzamere en duurzamere rubberen schoen dan andere materialen vanwege de lagere temperatuur die nodig is voor verlijming.


Hoe Converse All-Stars te creëren, hoe Vans skateschoenen worden gemaakt en hoe Nike, Adidas en andere high-end schoenenmerken allemaal het koude cementproces gebruiken.


Sinds de oprichting van het bedrijf' in Californië, heeft Vans een gepatenteerde formule gebruikt die hoogwaardig rubber combineert met een mix van synthetische en synthetische rubberen materialen om zijn skateschoenzool te creëren. Het proces begint met een mix van grondstoffen zoals rubber, rubberen zolen en polyurethaan, legt de toepasselijk genoemde hoofdontwerper van skateschoenen bij VANS uit. Terwijl de originele Vans out Sole in Californië wordt gemaakt, geven slechts twee fabrieken om de prestaties van skates - speciale rubberen zolen in de VS en besteden ze hun productie van schoenrubber uit aan een aantal fabrieken in het buitenland.


Vulkanisatie van rubber is een proces dat de elasticiteit en rubberweerstand verbetert door zwavel en verwarming, waardoor de structuur van rubbermoleculen verandert.


Dit is een proces waarbij natuurlijk rubber wordt omgezet in een sterkere en duurzamere stof. Er zijn een aantal producten gemaakt van gevulkaniseerd rubber, zoals schoenen, schoenen met rubberen zolen en rubberen schoenen. Vulkanisatie is het proces waarbij rubber en plastic worden behandeld met chemicaliën om sterker, stabieler en elastischer te worden.


Dit uithardingsproces verandert rubber van gemakkelijk afbreekbaar, zacht en rubberachtig in een duurzamer materiaal dat zelfs de meest veeleisende omstandigheden kan weerstaan, zoals koud, nat en nat.


In de schoenenindustrie wordt vulkanisatie meestal bereikt door hitte en chemicaliën, maar deze temperaturen veroorzaken verschillende veranderingen in het type materiaal dat in aanmerking moet worden genomen voor schoenen van vulkanisch formaat.


Polymeerdoeken op basis van polyester, polyethyleen en polyurethaan vormen de grootste risico's in het smeltproces. Polymeren met een hoog smeltpunt (bijv. Polystyreen) zijn niet acceptabel voor gebruik in gevulkaniseerde producten.


We zouden het ons kunnen veroorlovengevulkaniseerde rubberen schoenenlos van de buitenzool, maar het is wenselijk om ze te vervaardigen omdat ze een duurzamer en duurzamer alternatief kunnen bieden voor traditionele rubberen schoenen. Vanwege de lang gevoelde behoefte aan duurzaamheid en duurzaamheid is de productie van rubberen kleding en schoeisel met gevulkaniseerd silicaat in de loop van de jaren vrijwel onveranderd gebleven.