Wat zijn de veelgebruikte materialen voor sportschoenen?

- Feb 01, 2019-

Veel gebruikte materialen voor sportschoenen, voornamelijk verdeeld in twee hoofdtypen: zolen, bovendeel (leer)

Deze twee hoofdmaterialen zijn onderverdeeld in verschillende soorten, u kunt ernaar verwijzen:

Ten eerste, sportschoen substraatclassificatie en introductie van prestaties

(1) Rubber: gebruikt voor diverse sportschoenen buitenzool; voordelen: goede slijtvastheid, antislip, elastisch, niet gemakkelijk te breken, goede zachtheid, goede ductiliteit, stabiele krimp, goede hardheid en goede buigzaamheid. Nadelen: zwaargewicht, gemakkelijk te spugen crème (kwaliteitsprobleem), niet gemakkelijk te corroderen (milieuproblemen)

(2) PU: synthetisch materiaal van polymere polyurethaan, dat vaak wordt gebruikt voor de middenzool basketbal en tennisschoenen en ook rechtstreeks kan worden gebruikt voor de buitenzool van casual schoenen. Voordelen: hoge dichtheid, hoge hardheid, goede slijtvastheid, goede elasticiteit, goede oxidatiebestendigheid, gemakkelijke corrosie en bescherming van het milieu, niet gemakkelijk te kreuken. Nadelen: sterke wateropname, gemakkelijk vergelen, gemakkelijk te breken, slechte rek, waterbestendigheid en bederfelijke bodem.

(3) EVA: vinylacetaatcopolymeer, polymeermateriaal. Veel gebruikt voor joggen, slow walking, vrijetijdsschoenen, voettraining schoenen tussenzool. Voordelen: gering gewicht, goede elasticiteit, goede flexibiliteit, geen plooien, uitstekende kleuring, geschikt voor alle soorten klimaat. Nadelen: gemakkelijk water absorberen, niet gemakkelijk te corroderen, milieuvriendelijk, gemakkelijk te vervuilen.

(4) PHYLON (MD): het is een secundair hogedrukgietproduct van EVA. De belangrijkste materialen die worden gebruikt in de internationale hardloopschoenen, tennisschoenen en basketbalschoenen, kunnen ook worden gebruikt voor de buitenzool van vrijetijdsschoenen. Voordelen: lichtgewicht, flexibel, fijne verschijning en zachtheid. Gemakkelijk te reinigen, hardheid, dichtheid, spanning, scheur, rek. Nadelen: niet gemakkelijk te corroderen en milieuvriendelijk, gemakkelijk te kreuken bij hoge temperaturen, gemakkelijk te verkleinen.

(5) TPR: spuitgieten nadat TPR-pellets heet zijn opgelost, vaak gebruikt voor joggen, slow walking, casual schoenenzolen en buitenzool. Voordelen: gemakkelijk te vormen, goedkoop. Nadelen: zwaar materiaal, slechte slijtage (geen slijtvastheid), slechte zachtheid, slechte buigzaamheid (niet bestand tegen vouwen), slechte schokabsorptie

(6) Prestatievergelijking: TPR-verhouding is zwaar, zwaar, elastisch en algemene slijtageweerstand. De rubberen basis heeft een grote soortelijke dichtheid, maar is zacht, zeer slijtvast, heeft een sterke grip, maar heeft een slechte elasticiteit en wordt over het algemeen gebruikt in indoor voetbalschoenen en vrijetijdsschoenen. De EVA-bodem is zeer licht en flexibel, maar het heeft slechts een lange tijd nodig om de elasticiteit te verminderen en een beetje praktischer te worden. De PU- en MD-bodems zijn elastisch en zijn lange tijd niet vervormd. Ze zijn flexibeler en comfortabeler tijdens het sporten. Ze hebben een kleine soortelijke dichtheid en zijn licht, dus worden ze veel gebruikt. (PU is effectiever dan MD-dichtheid, maar het is ook relatief zwaar). De film is gemaakt van rubber en is slijtvast en antislip.

(7) Qua prijs is TPR de goedkoopste, PU = TPR × 2 keer, MD = TPR × 4 keer, MD luchtkussen = TPR × 4 keer, PU luchtkussen = TPR × 4-6 keer.

Ten tweede, de classificatie en prestaties van sportschoenen en materialen:

De stoffen van sneakers zijn voornamelijk PVC, PU, nuba, microfiber, natuurlijk leer, mesh en andere belangrijke categorieën.

(1) PVC: de meeste zijn goedkoper, hebben een slechte textuur, zijn niet koudbestendig en zijn niet bestand tegen vouwen; de producten gebruiken PVC niet als weefsel.

(2) PU-leder / Niuba: het is het meest gebruikte materiaal op de markt. PU-leer is zacht, elastisch, voelt goed aan en het oppervlak is glanzend. Het oppervlak van de kern is meestal mat, met een ruw gevoel, minder glans en een matte afwerking, en het grootste deel is niet elastisch. Niu Ba en PU zijn verschillend, maar ze hebben allemaal hun eigen kenmerken. Relatief gesproken wordt PU op grotere schaal gebruikt en varieert de prijs van een tiental tot honderd. De sneakers maken gebruik van de ox en PU-leder uit de middenklasse om de upper te maken.

(3) Microfiber: zachte textuur, uniforme textuur, prestaties staan dicht bij de natuurlijke huid, maar meer uniform dan de natuurlijke huiddikte, meer gebalanceerd, is een van de beste materialen in kunstleer. De goedkoopste prijs is ook meer dan 70 yuan per meter, goed zo hoog als 200 yuan, en de meeste schoenen van de huidige kwaliteit gebruiken dit materiaal.

(4) Natuurlijke huid: het is een algemeen erkend materiaal. Het is ademend, zacht, bestand tegen schillen, vouwen, koud en duurzaam. De nadelen zijn gebreken, veel poriën en onregelmatige vormen. Natuurlijke huid is altijd geliefd geweest bij mensen; er zijn veel soorten leer voor schoenen, zoals koeienhuid, varkensleer, hertenhuid, struisvogelhuid, inktvishuid en slangenhuid. Sneakers gebruiken meestal koeienhuid. De koeienhuid kan worden verdeeld in de bovenste laag en de tweede laag. De eerste laag wordt de velgrand genoemd. De tweede laag wordt de tweede huid of het lakleder genoemd. De prijs van de bovenste laag is 35 keer die van de tweede laag. Sneakers, vooral basketbalschoenen, gebruiken veel toplaag koeienhuid, wat erg waardevol is.

(5) Mesh: voornamelijk verdeeld in drie categorieën, de belangrijkste materiaal mesh doek, gebruikt in de blootgesteld gebied van de boven oppervlak, licht en heeft goede luchtdoorlaatbaarheid en buigsterkte, zoals sandwich netto doek. Halsaccessoires zoals fluweel, BK-doek en voeringaccessoires, zoals Lixin-doek. De belangrijkste kenmerken zijn slijtvastheid en goede ventilatie.

(6) De sportschoenen en het schoenmateriaal zijn gemarkeerd op de schoenendoos, die kan worden vergeleken. Dan zijn de componenten van de schoenen: de schoenen bestaan voornamelijk uit de bovenkant, de binnenvoering (voering), de voor- en achterkant van de onderkant, de voor- en achterkant Baotou, de tussenzool (ook wel de onderkant genoemd), de zool en overige onderdelen. Hulp: Het materiaal is over het algemeen leer (LEDER) of kunstleer, enz., Het leermateriaal is ongelijk, het beste is de bovenste laag van leer, zachte textuur, goede flexibiliteit. Er zijn veel soorten kunstleer. Het meest dat ik contacteer is PU-leer. De dikte is van zijde. Het zijn over het algemeen 80 filamenten. Het kan 140 filamenten bereiken. Het is geschikt voor de productie van enkellaags bovenwerk (geen voering) en comfortabel om te dragen. Het populairste PU-leer van vandaag heeft veel lijnen van wrijfleer, wrijfleer, bellenlijnen, gekke paardelijnen, maatlijnen, napa-lijnen, 18 lijnen enzovoort. De zool is een belangrijk onderdeel van de schoen, met een PU-bodem, een TPR-bodem, een PVC-bodem en een gecombineerde bodem.

mesh-lightweight-running-shoes19430850846