Tips voor het kiezen van hardloopschoenen voor kinderen

- Oct 13, 2020-

Kinderen hardloopschoenenhebben andere eigenschappen dan hardloopschoenen voor volwassenen. Het belangrijkste verschil is dat kinderen schoenen nodig hebben met meer flexibiliteit. Ze hebben meer bescherming nodig voor hun voeten. Ze vereisen ook dat hardloopschoenen voor kinderen comfortabeler en lichter zijn om snel te kunnen rennen. U moet de hardloopschoenen van uw kinderen' s zorgvuldig uitkiezen.


Het eerste waar u rekening mee moet houden wanneer u een nieuwe hardloopschoen voor uw kind koopt, is de maat van de schoen die u voor hem of haar gaat kopen. De voeten van uw kind' groeien met verschillende snelheden en het kan zijn dat ze een schoen nodig hebben die groter is dan zijn of haar gewone schoen. De maat van de schoen moet goed aansluiten op de voet, maar de hak mag niet te hoog of te laag zijn. De meeste trainers hebben maattabellen die u kunt gebruiken om de juiste maat te bepalen. Het helpt als u de schoen probeert om er zeker van te zijn dat deze past zoals u dat wilt. Het zal ook helpen om naar het andere schoeisel van je kind' zoals sneakers of sandalen te kijken om een ​​idee te krijgen van de maat die je nodig hebt.


De volgende factor is de dikte van de schoen, ook wel de hiel genoemd. Kinderen groeien en strekken hun tenen in verschillende snelheden. U wilt dat de hiel niet langer is dan 5 cm. Meestal geldt: hoe groter de teenendoos, hoe beter de schoenen passen. Het wordt aanbevolen om een ​​paar schoenen te kopen die een maat groter zijn dan de normale schoen van uw kind' Dit geeft hem of haar meer bewegingsruimte en voelt zich ook op zijn gemak.


Ten slotte moet u rekening houden met het comfort van de schoenen die u koopt. Als uw kind blaren op de voetzolen heeft, moet u die schoenen met extra demping aanschaffen. De dikkere en zachte schoenen helpen de pijn die gepaard gaat met blaren te verminderen. Als uw kind overdag de neiging heeft om te transpireren, moet u een schoen kiezen die is gemaakt van isolerend materiaal om de lichaamstemperatuur aangenaam te houden.


Om de juiste schoen te kiezen, is het het beste om uw kind te vragen naar het type hardlopen dat hij of zij leuk vindt. Als ze graag buiten hardlopen en geen beschermende schoenen dragen, kun je die schoenen in hun buurt gebruiken en dan een gloednieuw paar kopen als ze ouder zijn.


Het is belangrijk om ook rekening te houden met de duurzaamheid van de schoenen. U wilt er zeker van zijn dat de schoenen die u voor uw kind koopt, de hele winter lang meegaan. of zomer. Wanneer u de schoenen koopt, kunt u overwegen om meer dan één paar te kopen.