Het ontwikkelingspotentieel van sportschoenen

- Feb 01, 2019-

201901191116566385113.png

Na meer dan 30 jaar van uitgebreide en snelle ontwikkeling heeft van China schoenenindustrie opgelopen veel van tegenstrijdigheden, de export georiënteerde schoenenindustrie, geconfronteerd met de inkrimping van de internationale markt, in combinatie met anti-dumpingrechten en andere handel maatregelen ter bescherming van de landen van de grote markt. De neerwaartse druk op China de schoenenindustrie is relatief hoog. Op hetzelfde moment als de opkomst van grootschalige ondernemingen, hebben een aantal kleine ondernemingen gesloten.


Zo vroeg als een paar jaar geleden, wijten aan stijgende kosten van arbeid, grondstoffen en de schommelingen van de wisselkoersen, verschoven veel schoen bedrijven hun productie bases naar Zuidoost-Azië. De vrijhandelszone China-ASEAN volledig is gegaan, en de schoenenindustrie in Vietnam, India en Pakistan heeft zich snel ontwikkeld. Van januari tot November 2010, de waarde van de output voor Vietnamese sport schoenen steeg met 20,2% jaar-op-jaar. De waarde van de uitvoer van lederen schoenen ondernemingen hierboven aangewezen grootte stegen met 23,4% jaar-op-jaar, die een grote potentiële bedreiging voor de Chinese schoenenindustrie.

De kracht van China's schoen maken ondernemingen is nog steeds erg sterk. Na bijna 20 jaar van ontwikkeling, heeft China de schoenenindustrie een volledige stroomopwaartse en stroomafwaartse industriële keten met de voordelen van een kwalitatief hoogwaardig milieu en arbeid investeringsmiddelen vastgesteld, vormen een industriële cluster van verschillende productie van schoeisel en tot oprichting van de perfecte schoeisel en schoenen. Materialen markt en schoeisel onderzoek en ontwikkeling en informatiecentrum.


Hoewel China de schoenenindustrie wordt nu geconfronteerd met de impact van het binnenlands beleid factoren en stijgende arbeidskosten, alsmede concurrentie van low-end schoeisel in landen zoals India, Brazilië, Vietnam, Indonesië, etc., zijn er Italië, Spanje, Portugal en andere landen in high-end schoenen. Concurrentie, maar het uitgebreide concurrentievoordeel van China's schoeisel-industrie is nog steeds moeilijk om te passen in andere landen.