Hoe schoenen weven?

- Jan 19, 2019-

Weefpatroon van wollen schoenen

Ten eerste, weven pantoffels gezicht

(Gebruik twee kleuren garen, rood, geel)

1 Het rode garen begint vanaf 6 steken en weeft de eerste lijn. Wanneer we de tweede lijn terugdraaien, is de eerste steek niet geweven. De laatste steek wordt voorafgegaan door een naald en de laatste steek is geweven. Dan keren we de derde regel terug. De eerste steek is niet Weven, op dit moment is het al 7 steken.

2 Gebruik aan het begin van de vierde regel een gele wollen draad om de rode lijn iets strakker te trekken, trek deze naar achteren en gebruik de gele lijn om de rode lijn te kruisen om te beginnen met weven. De eerste naald wordt direct verwijderd, niet geweven; de tweede naald begint de gele draad te weven, weven naar de voorlaatste naald, voeg een naald toe en weef de laatste naald; dan keren we de vijfde lijn terug, de eerste naald is niet geweven, dit is een totaal van 8 steken.

3 Trek aan het begin van de zesde regel eerst de gele lijn naar achteren en druk op de rode lijn (over) om de zesde lijn te weven. De methode is hetzelfde als hierboven.

4 Herhaaldelijk, tot ongeveer 54 steken wevend (je kunt de zool gebruiken om de rand van de naald te meten, de hoeveelheid lichtjes aanhalen, de helft van de zool - de middellijn is gescheiden, alleen de rand van de helft), start de voorste teen van de shuttle schoensectie. Neem de gele lijn als voorbeeld. De eerste regel van de gele lijn is voorbij geweven en de volgende methode is geweven volgens de oorspronkelijke methode. De laatste 4 steken waren niet geweven en de rode draad was geweven in het verleden. Op dit moment is de rode draad in het verleden geweven zonder een naald toe te voegen (dus de voorkant is vlak, niet de punt) en weeft dan terug naar de resterende 4 naalden vanaf de gele lijn, we zullen de gele draad veranderen weven, zodat na 8 kleine stukjes (elke 5 naalden, een totaal van 40 naalden), de resterende 10 naalden niet Plus of minus weven, vergeet ook niet om de lijn te veranderen, drie heen en weer te weven (dwz geel-rood-geel , het midden kijkt rood aan).

5 Na het weven van het middelste deel begint de rode lijn terug te schuiven. Dat wil zeggen: weeg bij het weven van de rode draad eerst de laatste tien steken en weef dan de resterende vijf steken (rood) samen. Na het weven van de vijf steken, veranderen we onmiddellijk in een gele draad en weven het terug. We zullen dan de resterende 5 Naalden (geel) weven, herhaal dit totdat alle 40 steken van de voorste shuttle klaar zijn.

6 Nadat we de resterende 40 steken in het midden hebben voltooid, letten we op het begin van de eerste lijn van het weven, dat wil zeggen: de oorspronkelijke plaats waar de naald is toegevoegd, nu worden de laatste twee steken een naald, wees voorzichtig niet te strak trekken, de rand ook. Het is gemakkelijk om de bovenkant van de schoen kleiner te maken en de linker en rechter asymmetrisch. Er is geen verandering in de methode om terug te keren. Op deze manier worden alle resterende naalden ontvangen en worden alleen de resterende 6 steken ontvangen. Het gezicht van de schoen is als een gevleugelde knuppel.

Ten tweede, het weven van slippers

Je kunt oude lijnen of zuivere wol gebruiken om de quilt te weven. Over het algemeen gebruiken we 3 strengen grof wol om te weven. Het weefpatroon is hetzelfde als het gezicht, maar het aantal steken is anders. Start de 2 naalden, de tijd moet worden vergeleken met het gezicht tot de breedte, ongeveer 20 naalden op de voorkant van de shuttle, telkens de resterende 3 naalden, gaan de laatste 5 naalden terug naar de shuttle, het is niet nodig om herhaaldelijk te weven de 5 naalden. Als u niet van dikke voeringen houdt, kunt u ze op de juiste manier aanpassen.

Ten derde, de schoenen

1 Eerst de top. Ga met de voorkant van het gezicht naar de onderkant van de zool, zoek de middelste positie op de bovenkant van de zool en lijn de voorkant van het gezicht uit met de voorkant van de zool (confronteer het niet). Bevestig eerst het voorste gedeelte met twee draden om te voorkomen dat u recht trekt als u het omhoog trekt. Hé, en gebruik dan een ononderbroken lijn om vanaf de achterkant langs de rand te beginnen.

2 Ga opnieuw naar de quilt, de methode is hetzelfde als hierboven.

3 Gebruik vervolgens een oude trui om een paar inlegzolen te knippen (u kunt ook een draadweven inlegzool gebruiken) en naai deze op de zool.

4 Draai ten slotte de voering om en draai het gezicht om. Een paar wollen pantoffels zijn klaar.