Hoe gevulkaniseerde schoenen te maken

- Jul 28, 2020-

Als je schoenen gevulkaniseerd moeten worden, moet je metaal gebruiken voor de laatste delen, maar naarmate de rubberen delen ouder worden, zullen ze zich hechten aan andere delen van de schoenen en problemen met de leeftijd veroorzaken.

De onderdelen, die nog enigszins zacht zijn, kunnen tijdens het montageproces worden verlijmd, maar zijn al gegoten. Zodra de gevulkaniseerde zolen aan elkaar zijn gelijmd, slijten de rubberen onderdelen en veroorzaken ze problemen met de schoenen.


Nu je wat meer weet over skateschoenen, zul je beter begrijpen wat je moet doen voor, tijdens en na het lezen van dit artikel. Skateschoenen komen uit een rijke cultuur en hun ontwerp is aanzienlijk veranderd sinds ze voor het eerst aan het publiek werden vrijgegeven. Kijk terug en je kent nu de fundamentele verschillen die een skateschoen onderscheiden van een normale sneaker.

De beste tricks zitten niet alleen op de onderkant van de schoen maar ook op de tops.


De manier waarop de zool aan de schoen is bevestigd, kan bepalen hoe duurzaam hij is, en hoe dichter je gewatteerd bent, hoe langer hij meegaat en hij beschermt tegen slijtage. Bovenzolen en naden - zolen zijn gevulkaniseerd, maar de manier waarop ze worden vastgemaakt, bepaalt of ze langer meegaan of niet.

Het is niet verwonderlijk dat deze methode populair is bij sportschoenmodellen, maar vulkanisatie is ook een populaire optie bij andere schoenen, zoals golfschoenen. Het verandert de chemie van het rubber, waardoor de zool harder en duurzamer wordt.


Omdat rubber een natuurlijke hulpbron is in Zuidoost-Azië, zijn er veel fabrieken in Vietnam, China en Maleisië die gespecialiseerd zijn in de constructie van gevulkaniseerd schoeisel. Canvas en suède komen ook veel voor, hoewel de materiaalmogelijkheden beperkt zijn vanwege de hoge temperaturen die nodig zijn om het rubber in de buitenzool te vulkaniseren (koken).


Degevulkaniseerde schoenwordt voorbereid door het bovenwerk te stomen om het materiaal zachter te maken, en de laatste wordt aangesloten en aangetrokken. Zodra de bovenste leest stevig op zijn plaats zit, trekt de voorlaatste machine de hiel naar de rand en trekt de schoenranden aan.


De inlegzolen worden met een binnenzool aan de laatste bevestigd, terwijl de bovenkant uit de lijst wordt getrokken. De laatste wordt verwijderd nadat de schoen van binnenuit op de buitenzool is genaaid en de toppen worden door de hitte getrokken waar ze in vorm worden gebracht. Omdat de houders meestal van aluminium zijn gemaakt, kunnen ze in warmte worden getrokken waar ze alleen hun vorm hebben.


Deze methode wordt ook vaak gebruikt voor schoenen, maar kan ook worden gebruikt met andere schoenen, zoals schoenen voor mannen, vrouwen en kinderen. Deze methode kan ook zonder zwaarte of zweet worden bedlegt, zolang het niet te zwaar is voor de drager.


Je zult zien dat de voering van de binnenzool wordt genaaid met een overlocksteek of strobelsteek, en waar de steek doorheen gaat, wordt een groef gemaakt in de bovenste buitenzool. Deze methode is te herkennen aan het feit dat de binnenzool en het voetbed van de binnenzool zijn verwijderd. Deze methode wordt herkend door de steken op de schoen tot aan de hele rand van de schoen te volgen. Neem de bovenrand definitief vast en naai deze in de binnenzool, dan de buitenrand en de binnenrand en de onderrand.


Bij deze methode, om permanent te forceren, niet de normale leest in de sok met de machine doen, maar in een sok plaatsen en als een handschoen passen. Trek voor de sokken een top aan die met een vergrendelingsmechanisme aan de zool is bevestigd en speel ermee totdat de top stevig vastzit.


Wanneer de onderzool van een schoen is gemaakt, zijn het onderste en bovenste deel van de schoen twee afzonderlijke delen die aan elkaar zijn genaaid. In het gebied waar de buitenzool moet worden gecementeerd, knipt u de schoenen ruw met een schaar.


Met dit proces kunnen verschillende bedrijven voor elke toepassing alle mogelijke functies aan het onderste deel van de schoen toevoegen. Je kunt een traditionele vulkanische zool zien, die alleen een klassieke rubberen vloer kan bieden.


De dunne gevulkaniseerde constructie van de buitenzool houdt de voet dicht bij het skateboarddek en biedt je veel meer ondersteuning en bescherming dan een conventionele rubberen zool. Het nadeel is dat het board minder aanvoelt als een board, maar nogmaals het voordeel van een cabinetzool is veel meer ondersteuning, bescherming en het nadeel van een minder vilten board.