Kunnen sportschoenen in de wasmachine worden gewassen?

- Aug 31, 2020-

De wasmachine kan een verleidelijke optie zijn. Het is belangrijk op te merken dat hoewel een regelmatige cyclus zacht genoeg kan zijn om uw schoenen te laten presteren (zoals het is), het uw dure, geliefde schoenen niet kan beschadigen of vernietigen. Als je schoenen in de machine gewassen kunnen worden, zorg er dan voor dat je ze in de droger doet of wikkel ze om voor extra bescherming.


Gebruik een zachte cyclus met koud water en was met een sportwasmiddel - speciale wasmiddelen, zoals geurverdrijvende pellets of luchtdrogende pellets. Als de schoenen er zo vies uitzien dat je denkt dat je ze niet kunt bereiken zonder ze te rennen voor hun geld of snel te kijken naar wat je kinderen met ze doen, veeg de wasmiddelen dan af met schoon water of verse doekjes .


Veel moderne joggers zijn bestand tegen machinaal wassen, maar alleen als ze volgens de fabrikant altijd eerst de handleiding van de fabrikant' raadplegen.


Voordat je iets doet, moet je ze buiten op de veranda laten drogen om de lucht te laten ontsnappen. Om de veters schoon te maken, gooit u ze in de volgende was, die door de wasmachine loopt, voordat u ze gebruikt. Wanneer joggers in de wasmachine worden gewassen, wordt aanbevolen om ze te wassen met koud OMO-linnen, wat helpt om te voorkomen dat de kleur vervaagt. Doe de jogger vervolgens los van de punt in een netzak ter bescherming en was hem met koud water.


Dit spul doet me gewoon denken aan mijn moeder die me mijn schoenen in de kerk liet opsteken toen ik een kind was, en ik ben zo blij dat ze dat deed. Veel schoenenwinkels zullen ook proberen om je sneakerondergoed of sneakerreiniger te verkopen, maar dat is duur.


Gelukkig kan het schoonmaken van schoenen precies dat zijn als je de juiste stijl hebt, en ik heb veel geleerd over het schoonmaken van tennisschoenen en wanneer je je sneakers in de wasmachine moet wassen. De zool van schuim en rubber kan ervoor zorgen dat de schoenen in het water gaan drijven, waardoor ze niet echt zo schoon worden als je denkt.

Je favoriete leren of suède schoenen mogen nooit in de wasmachine, maar je hardloopschoenen bestaan ​​meestal uit een rubberen of schuimrubberen zool en de wasmachine is een prima plek om ze te wassen.


Om te voorkomen dat de schoenveters blijven haken, haalt u ze uit de schoen en doet u ze in een aparte tas of kussensloop en trekt u de schoenen uit. Ga de wasmachine in en gebruik een oplossing van warm water en wasmiddel om vlekken of geuren te verwijderen. Doe je schoenen uit en gooi er wat zuiveringszout in om ze nog witter te maken.


Terwijl handen wassen en vlekken reinigen veel sneakers er goed uit laten zien, kan een wasmachine helpen om een ​​vuil paar weer draagbaar te maken. Hoewel schoenen in de machine wassen veel gemakkelijker is dan met de hand wassen, brengt het ook risico's met zich mee. Door de sneakers in de wasmachine te doen, wordt hun levensduur aanzienlijk verkort, dus u moet deze methode spaarzaam gebruiken.


Als je schoenen zomerzweet, stof en zand hebben verzameld, kun je deze tips gebruiken om ze met de machine te wassen, aldus Campana.


Als het tijd is om ze te vervangen, lees dan onze gids voor het kopen van schoenen die bij je passen of volg deze gids om je hardloopschoenen te wassen en je schoenen meteen te reviseren.


Het is je misschien opgevallen dat de witte kant als eerste vuil is, maar dit deel wassen en overschakelen naar een donkerdere kleur is voldoende om je hardloper weer tot leven te brengen. Voordat u uw jogger gaat schoonmaken, verwijdert u de punt en voegt u een beetje water en een paar druppels water en zeep toe.


Controleer zoals altijd het onderhoudslabel op uw schoenen om de aanbevolen wasbeurt te zien. Nadat je je schoen uit het water hebt gehaald, borstel je het vuiloppervlak voorzichtig van de schoen en spoel je deze af met water.

Katoenen, nylon of polyester schoenen kunnen gemakkelijk in de wasmachine worden gedaan om het schoonmaken te vergemakkelijken. Textiel zoals schoenen, sokken en andere sportschoenen kunnen ook in een paar minuten in de wasmachine worden gedaan om te worden gereinigd.


Voor deze materialen worden speciale vlekreinigingsproducten aanbevolen, maar gebruik ze naar eigen inzicht en probeer in plaats daarvan een professional. Strakke doekjes, die direct na het verschijnen van een vlek bij de hand worden gehouden, vergemakkelijken het schoonmaken.


Hoewel dit geldt voor de meeste high-performance merken en sneakers, is het officiële woord van APL' ze moeten aan de lucht worden gedroogd voordat ze in de wasmachine gaan om te drogen. Westervelt zegt dat wasmachines koud water aankunnen, en er zijn schoenenmerken zoals Allbirds die opscheppen dat ze volledig machinewasbaar en gemakkelijk schoon te maken zijn. Weave heeft alles wat je moet weten om je schoenen in de wasmachine te wassen.