Voordelen van gevulkaniseerde schoenen

- May 14, 2020-

Voordelen van gevulkaniseerde schoenen


Mode, mooi, met klassieke jeans; vuil is beter te verzorgen, gematigde prijs.


De term" vulkanisatie" heeft zijn geschiedenis. Het is genoemd naar de originele producten van natuurlijk rubber die waren verknoopt met zwavel als verknopingsmiddel. Met de ontwikkeling van de rubberindustrie kan een verscheidenheid aan niet-zwavelvernettingsmiddelen worden gebruikt voor vernetting. Daarom zou de meer wetenschappelijke betekenis van vulkanisatie" crosslinking" moeten zijn; of" overbruggend" dat wil zeggen het technologische proces van netwerkpolymeer gevormd door verknoping van lineair polymeer. Het is het proces van plastic rubber tot elastisch rubber of hard rubber." Vulkanisatie" betekent niet alleen het daadwerkelijke proces van crosslinking, maar ook de methode voor het produceren van crosslinking.


Uit de meting van de constante reksterkte (of vulkanisator) van het rubbermateriaal blijkt dat het hele vulkanisatieproces in vier fasen kan worden verdeeld: vulkanisatie-inductie, pre-zwavel, positieve vulkanisatie en meer dan zwavel (voor natuurlijk rubber, vulkanisatie retourneert naar het origineel).


Tijdens de uithardingsinductieperiode (schroeitijd) is de verknoping nog niet begonnen en heeft het rubber een goede vloeibaarheid. Deze fase bepaalt de schroei- en verwerkingsveiligheid van de verbinding. Aan het einde van deze fase begint het rubber te verknopen en verliest het zijn vloeibaarheid. Naast de aard van ruw rubber, hangt de duur van de inductieperiode af van de gebruikte additieven. Zo kan de vertraagde versneller een langere schroeitijd verkrijgen en heeft een hogere verwerkingsveiligheid.


Na de uithardingsinductieperiode is het de vooruithardingsfase van verknoping met een bepaalde snelheid. De verknopingsgraad is laag in de voorhardingsperiode en de elasticiteit van vulkanisaat kan zelfs in het latere stadium niet het verwachte niveau bereiken, maar de scheur- en dynamische scheureigenschappen zijn beter dan de overeenkomstige positieve uitharding.


Na het bereiken van de positieve vulkanisatiefase bereiken of naderen de fysische eigenschappen van vulkanisaten het beste punt, of bereiken ze het alomvattende evenwicht van eigenschappen.


Na de positieve vulkanisatiestap (vlakke vulkanisatie) is het de fase boven zwavel. Er zijn twee situaties: het natuurlijke rubber lijkt GG-quotum; terugkeren naar het oorspronkelijke GG-quotum; fenomeen (de constante treksterkte neemt af), en het grootste deel van het synthetische rubber (behalve butylrubber) blijft de constante treksterkte verhogen.


Voor elk rubber veroorzaakt vulkanisatie niet alleen verknoping, maar ook kettingbreuk en moleculaire kettingbreuk als gevolg van hitte en andere factoren. Dit fenomeen doorloopt het hele vulkanisatieproces. Als de verknoping in de fase van oververzadiging nog steeds dominant is, zal het rubber uitharden en zal de constante treksterkte blijven stijgen, anders zal het rubber zachter worden en terugkeren naar het origineel.