Voordelen van gevulkaniseerde schoenen

- Mar 26, 2019-

Vulcanized Shoes.jpg

Mode, goed uitziende, klassiek met jeans; vuil is nog steeds relatief goed verzorgd, de prijs is gematigd.

De term "vulkanisatie" heeft zijn geschiedenis. Het werd genoemd nadat de oorspronkelijke natuurlijke rubberproducten waren verknoopt met zwavel als een verknopingsmiddel. Met de ontwikkeling van de rubberindustrie kan een verscheidenheid aan niet-zwavelverknopingsmiddelen worden gebruikt voor verknoping. Daarom moet de meer wetenschappelijke betekenis van vulkanisatie "cross-linking" of "bridge" zijn, dat wil zeggen, het proces van vorming van een netwerk van polymeren door lineaire polymerisatie. Van de fysieke eigenschap is het het proces van het omzetten van plastic rubber in elastisch rubber of hard rubber. De betekenis van "vulkanisatie" omvat niet alleen het proces van feitelijke verknoping, maar ook de methode voor het produceren van verknoping.

Uit de meting van de sterkte van de verbinding (of vulcanisator) kan worden afgeleid dat het gehele vulkanisatieproces in vier fasen kan worden verdeeld: vulkanisatie-inductie, voorverzwarting, normale vulkanisatie en persulfurisatie (terugkeer naar natuurlijke rubber).

Tijdens de vulcanisatie-inductieperiode (schroeitijd) is de verknoping nog niet begonnen en heeft de rubberverbinding een goede vloeibaarheid. Deze fase bepaalt de verschroeiing en verwerkingsveiligheid van de verbinding. Aan het einde van deze fase begint de verbinding te verknopen en verliest de vloeibaarheid. De lengte van de vulkanisatie-inductieperiode hangt samen met de aard van de onbewerkte rubber zelf, voornamelijk afhankelijk van de gebruikte additieven, zoals het gebruik van een vertragingsversneller om een langere schroeipletijd en een hogere verwerkingsveiligheid te verkrijgen.

Na de vulkanisatie-inductieperiode wordt de voor-vulkanisatietrap van verknoping uitgevoerd met een bepaalde snelheid. De mate van verknoping in de voor-vulkanisatieperiode is laag en zelfs als de scheursterkte van de gevulcaniseerde rubber later is, kan de elasticiteit niet het verwachte niveau bereiken, maar de prestaties van de scheur en de dynamische scheur is beter dan de overeenkomstige positieve vulkaniseren.

Na het bereiken van de positieve vulcanisatiestap zijn de fysische eigenschappen van het gevulcaniseerde rubber respectievelijk op of nabij het optimale punt, of wordt de prestatiebalans bereikt.

Na de positieve vulkanisatiestap (gevulkaniseerde vlakke zone) is dit de supersulfurfase. Er zijn twee gevallen: het natuurlijke rubber heeft een "terugkeer naar het oorspronkelijke" fenomeen (verminderde sterkte), en het meeste synthetische rubber (behalve butylrubber) heeft een treksterkte. Continue groei.

Voor elk rubber produceert vulkanisatie niet alleen verknoping, maar breekt ook de verknoping en moleculaire ketens als gevolg van warmte en andere factoren. Dit fenomeen doorloopt het hele vulkanisatieproces. In de zwavelfase, als de vernetting nog steeds dominant is, zal het rubber hard zijn en zal de sterkte van de verlenging blijven stijgen. Als het rubber zacht is, zal het daarentegen terugkeren naar het origineel.